parallax background

121 nieuwe collega’s aan de slag

 

 

De pop-up bar van Callexcell was een succes! Een van de voornaamste doelen van de Nacc-bar was het aantrekken van nieuw talent. Met een groot aantal openstaande vacatures stond ons contact center voor een hele uitdaging. Dankzij ons eigen sollicitatiecafé en de inspanningen van ons HR-team en onze interimpartners slaagden we erin om liefst 121 nieuwe mensen te recruteren.

Een bedrijf dat een eigen sollicitatiecafé opent. Het was een unicum in Limburg. Het eindejaarsproject werd dan ook bejubeld door bijvoorbeeld het stadsbestuur van Sint-Truiden en werkgeversorganisatie Voka. Geïnteresseerden en sollicitanten konden er altijd terecht voor een gesprek. Op 21 en 29 november en op 9 december werden er ook sollicitatiecafés/jobdagen gehouden.

“Een super positieve ervaring”, zegt Sofie (HR). “De opkomst was groter dan gehoopt en de spelletjes maakten het interactief. Het feit dat de media ons initiatief zo enthousiast hebben opgepikt, droeg daar natuurlijk ook aan bij.  We konden ook telkens sollicitanten aannemen. Sommigen onder hen startten zelfs meteen de dag nadien. Dat directe succes maakte het écht de moeite waard.”

In totaal solliciteerden er zo’n 300 werkzoekenden gedurende de Nacc-barperiode. Een kleine 200 van hen kwam effectief langs in de Nacc-bar voor een gesprek met een van de recruiters. De rest solliciteerde via de website en chat van Callexcell. In totaal wisten we 121 nieuwe medewerkers aan te trekken voor verschillende functies. “Een mooi aantal, waar we terecht fier op mogen zijn. Het was dan ook een prachtige tijd”, vindt Sofie.

“De leuke samenwerking tussen ons en de verschillende partners zal me zeker bijblijven, net als de gezelligheid van de NACC-bar. Het is leuk om je collega’s ook buiten de werkcontext te leren kennen. Ik ben er zeker van dat iedereen met een goed gevoel zal terugdenken aan deze mooie tijd”, besluit Sofie.