parallax background

Eerste Callexcell BAKE-OFF

.

.

Op donderdag 23 februari vond de Bake-off plaats in de keuken van de Rvue op Stayen. De Callexcellers vormden teams van vier en namen het tegen mekaar op in een race tegen de tijd. De biscuits werden aangeleverd, de rest was helemaal aan de deelnemers. Een professionele jury oordeelde over de smaak, de presentatie en het team work. Team Wigo kwam uiteindelijk als grote winnaar uit de bus.

Na wekenlange brainstormsessies en voorbereidingen verzamelden de teams om 17u30 in de keuken van de Rvue. De deelnemers brachten zelf alle producten en materialen mee. Afgewerkte producten, zoals marsepeinen figuurtjes, werden niet toegelaten. De kandidaten waren verantwoordelijk voor de volledige afwerking van hun gateau.

Om 18u werd het startschot gegeven. De teams sloegen de handen in mekaar en gingen over tot actie. Het ging er bij momenten hevig aan toe, de wil om te winnen was dan ook bijzonder groot. De winnaars zouden eeuwige roem verwerven en hun gateau zou op het slotevent in het groot worden nagemaakt door professionals.

Om 19u30 moest iedereen de wapens neerleggen en was het aan de jury, onder leiding van toppatissier Emmanuel Verboven, om te proeven. Na een zware deliberatie mocht Operations Manager Martine de uitslag bekend maken. De spanning werd opgebouwd en uiteindelijk was het team Wigo dat aan de haal ging met de overwinning. Een dikke proficiat aan Karim, Frédéric en Sabrina!